Előfizetői tartalom

Lemaradt a magyar részvénypiac a régiós gyorsvonatról, de talán még nem késő

Szépen indult az év a Budapesti Értéktőzsdén a részvények nagy többsége számára. Az OTP vezetésével a BUX nagyot emelkedett, de a kis papírok között is volt olyan, amelyik szinte felrobbant 2022 első kereskedési napján. A remek teljesítmény azonban csak annak a jelzése, hogy miközben a régióban száguldanak az árfolyamok, a magyar tőzsde egy jelentős hátrányt próbál meg ledolgozni. Bár nagy illúziók nincsenek, de az intézményi befektetők bizalma a két tavalyi árplafon döntés miatt érdemen (tovább) romlott, ami mind az árfolyamokon, mind a relatív teljesítményekben, mind az árazáson meglátszik. Amíg jó pár régiós piac szárnyalt az év végén is, addig a hazai és a lengyel részvények jelentős mértékű korrekciót szenvedtek el, aminek még korántsem biztos, hogy itt a vége. A technikai elemzés ezzel kapcsolatban is árulkodó jeleket mutat.

Erről szól még a cikk: Lengyel, magyar két jóbarát, alulteljesítő cimborák Tesztelgeti a fontos szintet az OTP Az első jelek a korrekció végére a MOL piacán Enyhe pozitív jelek a Richter esetén Túlvett a kispapírok sztárja Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés