Előfizetői tartalom

Rossz hírünk van: befellegzett a nagy szuperállampapír-trükknek

Jelentősen romlott a hozamkörnyezet az elmúlt hónapokban, magával vonva az újonnan felvett babaváró hitelek kamattámogatásának emelkedését. Ezzel megszűnt az a lehetőség, hogy aki babaváró hitelt vesz fel, az még a gyermekvállalás elmaradása esetén is nyereségesen fektetheti be a kölcsönösszeget szuperállampapírba, a mostanság hitelt felvevőknek ugyanis jóval nagyobb kamattámogatást kell visszafizetniük 5 év múltán, mint akik korábban éltek a lehetőséggel.

Hogy működött eddig a konstrukció? Azok a hitelképes házaspárok vehetik fel a babaváró hitelt, amelyekben a feleség 41 év alatti (a további feltételeket lásd cikkünk végén). A babaváró hitel és a szuperállampapír kombinálásának a receptje a következő volt, mondhatni, egészen 2021 végéig: Felvesszük egy banknál a 0%-os, kamattámogatott babaváró hitelt, lehetőség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés