FONTOS Orbán Viktor: nem csak az EU-val tárgyal Magyarország forrásokról
 
Előfizetői tartalom

A pálya széléről driftelt vissza a forint - csúszik tovább az árfolyam?

Faluvégi Balázs
A szakadék felé tartott a forint az elmúlt hónapokban, és hiába fékezett eleinte a Monetáris Tanács, az autó kisebb lassulások után továbbra is a mélység irányában száguldott tovább. Nem maradt hát más hátra, mint a kézifék, amely révén egy gyors driftelésbe váltott a hazai fizetőeszköz, és 180 fokos fordulat után immáron már a másik irányba csúszik tovább. Az MNB ezzel egy újabb taktikai csatát nyert meg, és sikerült megint kényelmesebb helyzetbe hoznia a forintot. Az ikerdeficit, a magas infláció, és a nemzetközi befektetők kockázatkerülésének árnyékában azonban még mindig nem biztos, hogy a háborút is megnyerte, így a stratégia kimenetelének kérdése továbbra sem végleges. Ráadásul a spekulánsok kivételével a legtöbben nem vad drift mozdulatokat szeretnének látni, hanem egy nyugodtan sikló autóra vágynak, ahol semmi esélye annak, hogy elszédülnek. A technikai elemzés segítségével megnéztük, hogy erre mekkora esély van a következő hetekben, hónapokban.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X) Ha a nagyon hosszútávú képet vizsgájuk akkor az látszik, hogy a hazai fizetőeszköz bőven a nagy trenden belül mozog, ami egy lassú, de szinte biztos gyengülésben materializálódik, ez értelemszerűen a charton egy emelkedő tendenciában mutatkozik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái