Előfizetői tartalom

Lemaradtál a nagy befektetési sztorikról? Összeszedtük a legjobb hozamok listáját

Tavaly sem lehetett panasz a hazai befektetési alapok teljesítményére, a legjobb hozamok 30% felett kezdődtek. Három kategóriával lehetett sok pénzt keresni 2021-ben, de az sem panaszkodhatott, aki biztonságosabb befektetésben tartotta pénzét. Alábbi cikkünkben összeszedtük az alapkategóriákat érintő fontosabb változásokat és a legjobb hozamokat felmutató sorozatokat.

Infláció, omikron, metaverzum, nyersanyagok, részvények, kriptopiac - mibe fektessünk 2022-ben? Vegyél részt te is a Portfolio február 24-ei Private Investor Day online eseményén, ahol piaci szakemberek osztják meg nézeteiket. További részletek:

Sok ötlettel lehetett pénzt keresni tavaly

Elég csak ránézni az alábbi összesítő táblázatra és kitűnik, azok tudtak tavaly igazán szép hozamokat zsebre tenni, akik részvény-, árupiaci vagy abszolút hozamú alapba fektettek, de ezeken belül már széles volt a merítési lehetőség.

A top 10 lakossági, forintos sorozatok között nyersanyagpiacba, hozamemelkedésbe, amerikai részvényekbe, orosz piacba és közép-európai részvényekbe fektető alapokat is találni.

A legjobb 10 hozamot elérő sorozat közé 32,5% alatti hozammal nem lehetett bekerülni, de az első helyen végzett, leginkább az emelkedő hozamokra játszó Reverse Max A sorozata közel 49%-ot ért el.

A cikk tartalmából:

  • leginkább két kategóriával lehetett nagy hozamokat zsebre tenni tavaly, de ezeken belül is volt mozgástér.
  • A legjobban teljesítő hazai alapok közé 32% alatti éves hozammal nem lehetett bekerülni.
  • Nagyot mentek a nyersanyagok és a részvények, a legjobb hozamot mégis a kötvénypiaci hozamelkedést megjátszó alappal lehetett elérni.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés