Előfizetői tartalom

3 + 1 játék, amivel a gyerekedet könnyedén pénzügyi tudatosságra taníthatod

Ezerszer elismételt közhely, hogy a magyar lakosság pénzügyi tudatossága és tudása nagyon alacsony. Bár ezt iskolája válogatja, de azt is rengetegszer halljuk, hogy az iskolák nem készítik fel az embert az életre, és taníthatnának több gyakorlati, kézzelfogható tudást, például pénzügyi ismereteket. Így nem csoda, ha rengetegen magas jövedelem mellett adósságokba verik magukat, kétséges ügyletekbe esnek bele, vagy gátlástalanabb biztosítási ügynökök hálójába ragadnak. A gyerekek oktatásánál, így a feladat általában a szülőkre hárul, akiknek gyakran szintén nincsenek meg a szükséges ismereteik, vagy ha mégis, akkor fogalmuk sincs, hogyan kezdjenek hozzá ehhez a pedagógiai szempontból is nehéz feladathoz. Első körben talán az is elegendő, ha a pénzügyi tudatosságot, a megtakarítások jelentőségét, és néhány alapfogalmat játékosan belecsempészünk a hideg téli napokon a vasárnap délutáni közös játékba. Ehhez 3 + 1 olyan játékot ajánlok, amit mi is kipróbáltunk, és nemcsak jól szórakoztunk, de gyerekünk számára tanulási lehetőséget is tartogatott.

1. Gazdálkodj Okosan Mivel is kezdhetnénk a felsorolást, ha nem saját gyerekkorunk egyik legnépszerűbb játékával? Bár a társas táblája, kártyái, és az abban használt fogalmak ma már megmosolyogtatóak, és nem sok valódi döntést kell benne hozni, mert a kimenetel leginkább a szerencsén múlik, mégis van értelme elővenni a padlásról a Gazdálkodj Okosant. Ebből ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés