Előfizetői tartalom

Részvénypiacok: átszakad a gát az eladók nyomásától?

Hat nap esés egymás után, ez olyan eseménysorozat, amire már nem feltétlenül csak a rövidtávú spekulánsok kapják fel a fejüket. A főbb indexek teljesítménye azonban csak egy viszonylag szűk szeletét mutatja be a teljes részvénypiacnak. A piaci indikátorokat ilyenkor érdemes elővenni, hogy a mélyebb összefüggéseket is feltárjuk. Ezekről mutatunk be kilenc sokat eláruló grafikont, amely arra utal: a múlt hét után jelentősen nőtt annak a kockázata, hogy átszakadóban a gát az amerikai tőzsdéken.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. A Portfolio Online Tőzsde számlával nem csupán alacsonyabb tranzakciós díjak mellett üzletelhetsz, hanem ügyfélént díjmentes TraderSzoba tagságot, oktatásokat és további extrákat kapsz. Demószámlával kockázat nélkül, díjmentesen kipróbálhatod a kereskedést. A demó rendszerben valós idejű árfolyamadatokkal, 30 napig tesztelheted platformunkat, valamint a beépített professzionális grafikonrajzolót. További információkért klikkelj ide! (X)

Nehéz napok várnak a részvénypiacon aktív befektetőkre. Nemcsak a FED kamatdöntését kísérő közlemény, általában az inflációs félelmek, az eszkalálódni látszó orosz-ukrán konfliktus és a gyorsjelentések hulláma miatt nőttek meg a kockázatok, de a teljes piaccal kapcsolatos befektetői bizalom is egyre inkább kezd elpárologni.

Egyre kevesebb részvényt vesznek az erős kezű befektetők, és ezekbe is egyre kevésbé nyomnak új pénzeket, sőt: inkább kivonják ezeket.

Erről szól még a cikk:

  • Mik voltak az előjelei a gyengülésnek, amelyre felhívtuk a figyelmet?
  • Mit mutatnak a volatilitás indexek?
  • A NYSE-n hatalmas tér nyílik meg a csökkenő részvények számának emelkedése előtt
  • Az új éves minimumok száma rég nem látott szinteken
  • A forgalom alapú piaci indikátorok megerősítik az esést?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés