Előfizetői tartalom

A járvány végével az egészségügyet dobják ki először a befektetési alapok a portfoliójukból?

Bár még nem tudjuk biztosan, hogy véget ér-e a lassan két éve velünk élő koronavírus járvány, a piacok egyre inkább azt kezdik árazni, hogy az omikron variáns gyors kifutása, és a többé-kevésbé magas átoltottság elérése után túl vagyunk a legrosszabbon, és a rengeteg borzasztó halálesetnek, illetve a korlátozások időszakának végre valahára leköszöntött. Bár az összefüggések összetettek és más okok is vannak a háttérben, azért feltűnő, hogy a vírussal kapcsolatos relatív piaci megnyugvás óta mennyire rosszul teljesítenek az egészségügyi papírok, főleg a nagy fejlesztéseket számos területen ígérő biotechnológia ágazata. Úgy néz ki, hogy a nagy felfutás után ez a szektor és ágazat az, amelyik a leginkább érzékeny lesz a kockázatok csökkentésére a nagy befektetési alapok részéről.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

A szegmenst érintő, nemrég elindult disztribúciós hullám erejére és koncentráltságára jellemző, hogy a Nasdaq-on a tegnapi 68 éves minimumból 32 jött ebből az egyetlen szektorból, az egészségügyből.

Eközben a két fogyasztói termékekkel foglalkozó szektorból összesen csak 4, az ősz óta erősen volatilitis ipariból 8, és még a mostanában szinte agyonütött technológiából is csak 10 darab 52 hetes mélypont fordult elő. Érdemes tehát megnézni, hogy ha egy kis technikai korrekció után újraindul az esés a részvénypiacon, akkor néhány nagyobb részvény a szektorból mennyire lehet érzékeny minderre. Mint a negyedévek első időszakában gyakran, így most is érdemes megemlíteni, hogy a gyorsjelentések generálta hangulat gyors változásokat okozhat a piacon, így a rövidtávú kockázatok a szokásosnál is magasabbak.

Erről szól még a cikk:

  • Masszív csökkenő trendben a szektor ETF-e
  • Trump-ot meggyógyították, a részvény éppen csak kitart
  • Bődületes eső trendcsatornában a vállalat, amely akaratlanul is hozzájárult a járványhoz
  • Enyhe relatív erő az egyik legnagyobb vakcinagyártónál
  • Nem ússzák meg az öntést a szolgáltató cégek sem

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés