Előfizetői tartalom

A tőzsdei véleménybuborék fogságában: rengeteg pénzbe kerülhet, ha itt ragadsz

Faluvégi Balázs
A véleménybuborék korunk egyik legnagyobb problémája, amely a társadalom polarizációjáért felelős. A mögöttes okok az emberi gondolkozás tipikus hibáiból származnak, amelyeket a testre szabott közösségi média hírfolyamok jelentős mértékben felnagyítanak. Azonban ezek és a közéletben lévő problémák között az összefüggéseket nem éppen könnyű kimutatni. Hasonló véleménybuborékok azonban jónéhány befektetői szubkultúrában is felbukkannak, és idővel ezek hatásai pénzben mérhetőek lesznek, így még inkább rávilágítanak arra, hogy miért érdemes elkerülni ezeknek a csapdáját és honnan lehet felismerni, ha már belekeveredtünk.

A klasszikus buborék A tőzsdei árfolyamokkal kapcsolatban az egyik leggyakrabban emlegetett fogalom a buborék. Azokra a pénzügyi eszközökre szokták ezt alkalmazni, amelyek árfolyama egy spekulációs hullám miatt túl magasra, a fundamentumok vélt értékétől teljesen elszakadt szintekre futott fel. Ebből logikusan következik, hogy a buborék elnevezés lényege az előbb vagy utóbb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái