Előfizetői tartalom

Metát bírod? És mi a helyzet a többi nagy tech cég kilátásaival?

Alaposan elnáspángolták a nagy technológiai részvények jó részét a befektetők a gyorsjelentések miatt, de az is látszik, hogy a vezető réteg lecsúszása nem a napokban kezdődött. Immáron nemcsak a Netlix, hanem a Facebook anyacége, a Meta Platforms nagy zuhanása a grafikokon azt jelzi, hogy élesen megváltozott a piaci hangulat a szektorban. A technikai elemzés segítségével megnéztük, hogy ez mit jelenthet a jövőre nézve.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Meta Platforms (FB)

A Meta az egyik legjobb példa arra, hogy hogyan büntetik meg a befektetők azokat a vállalatokat, amelyeknek az aktuális eredménye vagy a menedzsment várakozása nem felel meg a piaci előrejelzéseknek. A Facebook felhasználói száma most először csökkent a cég történetében, ráadásul a menedzsment számos kihívásra is felhívta a figyelmet, emiatt 26 százalékot esett az árfolyam, a cég piaci értéke pedig 232 milliárd dollárt zuhant egy nap alatt, a cég alapítója és egyik tulajdonosa, Mark Zuckerberg pedig hosszú idő után először már nincs a világ 10 leggazdagabb embere között.

meta

A Facebook anyacége hatalmas pofont kapott a gyorsjelentés miatt és nemcsak alacsonyabb árfolyamon nyitott az árfolyam tegnap a hivatalos kereskedésben, hanem napközben még tovább is esett a kurzus. Ez azt jelenti, hogy a befektetők inkább eladtak, ahelyett hogy az alacsonyabb árazást gyűjtögetésre használták fel. Ettől függetlenül masszív túladottság van a piacon, ami miatt kisebb technikai korrekcióra, akár a rés bezárására van némi esély.

Erről szól még a cikk:

  • Meta: nem most kezdődött a pénzkivonás
  • Alphabet: relatív erő, magas volatilitással
  • Netflix: összeomlott Kártyavár?
  • Apple: relatív erő, de nem vészes volatilitás
  • Microsoft: elpárolgott vezetői státusz
  • Spotify: nemcsak a kultúrharc áldozata
  • Paypal: ilyen egy csökkenő trend egy tech részvény esetén

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés