Előfizetői tartalom

Hatalmas szakadék tátong a német részvénypiac előtt

Bár a német részvénypiac vezető indexe, a nemrég át is alakított DAX az évet a mindenkori zárócsúcs beállításával kezdte, azóta sok víz folyt le a Rajnán és a hangulat a Frankfurtban is sokat változott. Ahogyan a nemzetközi tőzsdéken is komoly mértékű visszarendeződés zajlott le, úgy a precíz futballnemzet árfolyamai is dél felé vették az irányt. Az esés azonban a tavaly egy ideig még masszívan felülteljesítő piacot a vártnál mélyebben érintette, és alig egy hónap leforgása alatt közel 8%-kal csökkent az index. Így mostanra ennek értéke egy olyan szint közelébe zuhant vissza, ami egy nagyon hosszú ideje meglévő támasz és ami alatt a technikai elemzés szerint egy félelmetes mélység nyílna meg. A következő hetek eldönthetik, hogy képes lesz-e a mostanában éles politikai irányváltáson is áteső, útkeresést folytató ország megmenekülni a nagy zuhanás elől. Cikkünkben megnézzük, hogy ennek mik a feltételei, illetve melyek azok a nagy részvények, amelyeket a támasz elesése magával ránthat a mélybe.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

A német piac egyre gyengébb teljesítménye azért is aggasztó, mert amíg a koronavírus válság mélypontja utáni első 12 hónap folyamán egyértelműen vezető szerepe volt a kontinensen, addig, az utóbbi bő fél évben ez már egyáltalán nem mondható el.

A lenti grafikon feketével jelöltük a DAX, kékkel a francia CAC, narancssárgával a holland AEX és zölddel az olasz IT30 teljesítménygörbéjét. Jól látható, hogy a precedens nélküli monetáris és fiskális bőkezűség révén elindult visszapattanásban a német piac járt az élen, és 2020 kora őszen volt olyan pont, ahol ilyen rövid idő alatt merőben szokatlanul közel 20%-os előnyt ért el a mezőny többi részéhez képest.

Erről szól még a cikk:

  • DAX: belenézett a tátongó mélységbe, és senki nem nézett vissza
  • Siemens: az utóbbi napokban kezdték csak el igazán adni a részvényeket
  • Brenntag: három fekete holló vájta ki a kitörés szemét
  • Deutsche Post: lassan szállítja le a trendet a DHL
  • Porsche: kihord egy csökkenő trendet a részvény?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés