Előfizetői tartalom

Klasszikus ipari cégek, amiket szeretnek a medvék

Sokak szerint nagy korrekcióban, mások szerint már a régóta magára várató trendfordulóban van a részvénypiac a tengerentúlon és így a globális színtér nagy részén is. Bárkinek is van igaza, ilyenkor egyre inkább előtérbe kerülnek olyan szektorok, ágazatok és egyedi részvények, amelyben nincs relatív erő, és a mezőny végefelé helyezkednek el inkább. Ha tényleg csak egy átmeneti visszaesésről van szó, akkor az ide tartozó papírok a technikai elemzés tanúsága szerint továbbra is lemaradóak lesznek. Amennyiben pedig tényleg eljön a bessz ideje, akkor éppen ezek lehetnek lefelé a vezetők. Akármilyen szemszögből is nézzük őket, a medvék okkal szerethetik őket. Ide tartoznak a klasszikus ipari cégek, amelyek jellemzően érzékenyek a konjunktúra ciklusokra és a kamatemelési várakozások nyilvánvalóan nem is tesznek nekik jót. A piaci mozgások alapján megnézzük, hogy mostanában mire számíthatunk tőlük.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Industrial Select Sector SPDR Fund (XLI)

Az ipari szektor ETF-e nem számít éppen a legszexibb tőzsdén kereskedett alapnak, ahogyan egy gyártósoron dolgozó munkás sem számít az aranyásók kedvencének, mégis nagy szükség van rájuk (az ETF-re és a munkásokra is), mert nélkülük összeomlana a ma ismert civilizáció (na jó, az ETF nélkül talán az nem). Az XLI nettó eszközértéke kicsivel 17 milliárd dollár felett van, amivel a családján belül a legkisebb méretű ETF-ek közé tartozik, de itt is megvalósul a mindössze 0,12%-os költségmutató, vagyis a befektetők, akik lusták túl elfoglaltak saját diverzifikált összesített pozíciót kiépíteni a szektoron belül, azoknak ez jó választás lehet, persze csak nagyon hosszú távra, ami nem tévesztendő össze a technikai elemzés által definiált hosszú távval.

A szektort általában nem az árazás elszállása miatt adják egyelőre az intézményi befektetők, hanem a konjunktúrára leselkedő veszélyek, a kisebb rugalmasság és az ellátási láncok miatti problémák borzolják inkább a piaci résztvevők idegeit. Ez pedig világosan látszik az árfolyamokon is,

Erről szól még a cikk:

  • Egy tető vége felé a szektor
  • Traktorok, kombájnok, disztribúciók
  • A világ egyik vezető autógyártója fontos támasznál
  • A világ legrondább maszkja sem segít az eső trenden
  • Bődületes zuhanás a post-it gyártójánál

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés