Előfizetői tartalom

A városi ember is fektethet a mezőgazdaságba, és most úgy néz ki, hogy érdemes is

Az agrárágazatot kiszolgáló, vagy abban résztvevő cégek nagyon szépen teljesítettek az elmúlt hetekben. Annak ellenére, hogy a főbb indexek 10% felett veszítettek az értékükből az év legelején beállított csúcsok után, az ágazat ETF-e és jó néhány részvénye pár napja új maximumokra szökött. Bár a fundamentális elemzők nem igazán számítanak szép eredményekre idén, a nagyobb befektetők mostanában örömmel csipegettek ezekből a papírokból.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

A legtöbb részvényelemző életében egyszer látott igazi farmot, és az is csak egy osztálykiránduláson volt, ezért 12 éves koráig azt hitte, hogy a tej eleve dobozban érkezik. Ha mégis elvitték egy fagyos hajnalon a apja másodunokatestvérének a házához egy disznóvágásra, ott helyben megfogadta, hogy áttér a vegán életmódra. Ezt a sziklaszilárd elhatározását utána 9 napig tudta tartani, és bár a hentest még hetekig nem volt képest meglátogatni, de a közértben kapható csomagolt selyemsonkát már előtte is lelkiismeret furdalás nélkül el tudta fogyasztani. Évekkel később elkezdett megnézni egy dokumentumfilmet, amely az ipari méretű állattartásról szól, de ez annyira elborzasztotta, hogy 30 perc után kikapcsolta és inkább átkapcsolt egy NB 2-es focimeccsre.

A neves befektetési szolgáltatónál dolgozó elemző a növénytermesztéssel is hadilábon állt. Kukoricamezőt évente kétszer látott, amikor elutazott a családjával egy-egy wellness hétvégére valamelyik vidéki szállodába. A Starbucks-ban hetente vásárolt ugyan avokádókrémes szendvicset, de amikor a felesége a minap leküldte vásárolni ugyanezért a zöldségért, akkor véletlenül padlizsánt vitt helyette haza. Ha egy társasággal elment kávézni valahová, akkor sikeresen imponált a többiek előtt azzal, hogy nem volt hajlandó arabica szemekből készült italt kortyolgatni, és mindenhol ragaszkodott a robustahoz, ám valójában fogalma sem volt arról, hogy a kettő között mi a különbség.

Erről szól még a cikk:

  • Új csúcson az ETF, amit a tehén hangjáról neveztek el
  • Az élelmiszeripari vállalat, amit imádnak a befektetők
  • Gyönyörű konszolidáció az ágazat egy oszlopos tagjánál
  • Egy műtrágya részvény a trendcsatorna tetején

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés