Előfizetői tartalom

Egyszerre lenyűgöző és szégyenteljes a minden idők legnagyobb tőzsdecápájáról készült dokumentumfilm

Ha valakinek a párnájára is az van hímezve, hogy a boldogság a pozitív cash-flow, akkor ő biztosan otthon érzi magát a tőzsde kegyetlen világában. Akárcsak Carl Icahn, minden idők egyik legismertebb befektetője, aki nemcsak az árfolyamok szárnyalásából profitál, de vásárlásai után aktívan is bele kíván szólni az adott társaság döntéseibe. Ezt évtizedeken keresztül művelve, agresszív és ellentmondást nem tűrő stílusban tette, ami által ugyan a világ egyik leggazdagabb emberévé vált, de az úton rengeteg ellenséget is szerzett magának. Élete végefelé közeledve ezt a reputációs deficitet igyekszik ledolgozni, amihez az HBO napokban bemutatott dokumentumfilmje ad a kezébe egy remek eszközt, a kritikusabb nézők számára pedig egy kis szekunder szégyenérzetet. A film azonban megfelelő szűrővel nézve nagyon sok érdekességet tartogat a türelmesebb, és a tőzsde világát szerető közönség számára.

Carl Icahn már életében nagy legendává vált, és neve egybeforrt a tőzsdecápa fogalmával. A hetvenes évek óta számos ellenséges felvásárlást hajtott végre, amelyek során a menedzsmenttel szembeszállva, a zsebében meghatározó részvényaránnyal alapvető változásokat ért el az adott vállalat működésében, amelynek révén nagy nyereségeket is zsebre vághatott. Könyörtelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés