Előfizetői tartalom

Érdemes belevenni a piacba, miközben a kapuknál ordít az orosz medve?

Hevesen és egyben vegyesen reagáltak a főbb piacok az orosz-ukrán válsághelyzet eszkalálódására, amelynek során az előbbi lényegében deklarálta, hogy az utóbbi területeit nem ismeri el. A medve így minden szinten megmutatta magát, így érdemes a fontosabb tőzsdéket, illetve eszközöket a technikai elemzés segítségével megvizsgálni, hogy a piaci reakciók milyen hangulatra utalnak és ez milyen indikációval szolgál a következő hetekre nézve.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Már az is, ami eddig is történt az példa nélküli a Második Világháború utáni történelemben, legalábbis Európában, ugyanis egy ország lényegében hadat üzent egy másiknak azáltal, hogy annak határait nem ismerte el. A keddi hírek szerint már az orosz katonai erők is a szakadár területeken vannak, vagyis Ukrajna hivatalos határain belül, de a komolyabb beavatkozás valószínűsége is nagyot nőtt.

Így még ennél is komolyabb katonai konfliktus lóg a levegőben, miközben Oroszország a világ egyik legfontosabb energiahordozó exportőre, illetve az ellene tervezett szankciók is kilátásban vannak. A közvetlenül nem érintett országok piacai számára ez jó pár ágazatban hatalmas bevétel kiesést jelentenének, miközben az energiaválság által már szép nagyra fújt gáz és olajárak még tovább szárnyalnának. Mindez akár egy újabb súlyos, gazdasági válságot is okozhat. Nagyon nem mindegy tehát, hogy mi lesz a kifutása az eseményeknek.

Erről szól még a cikk:

  • Amerika: elbizonytalanodás
  • Németország: támaszok alatt
  • Oroszország: öngyilkosság
  • Olaj: megtorpanás

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés