FONTOS Rendkívüli béremelést jelentett be Magyarországon az Aldi
 
Előfizetői tartalom

Megérkezett a befektetés, amely a szuperállampapírt is le tudja nyomni: érdemes mostantól ebbe fektetni?

Árgyelán Ágnes
Van ez a fránya infláció, ami úgy tűnik, velünk marad egy ideig, így viszont a szuperállampapír már nem tűnik annyira szuper befektetésnek. De milyen infláció mellett érdemes az inflációkövető prémium állampapírt választani? Milyen infláció mellett éri meg a már meglévő MÁP+-t prémium állampapírra cserélni? Mi van akkor, ha most megvesszük a prémium állampapírt, de két év múlva lecsökken az infláció, váltsunk inkább MÁP+-ra? Számos kérdés merülhet fel mostanság azok körében, akik állampapír-vásárláson törik a fejüket, nekik szeretnénk segíteni alábbi cikkünkkel, amelyben többféle inflációs szint mellett néztük meg, mikor melyik állampapír lehet a jobb választás.

A tavalyi 5,1%-os éves átlagos infláció úgy tűnik, idén is megmaradhat, az árdrágulás nem csillapodik, a legutóbbi adatok szerint januárban 7,9%-os infláció volt Magyarországon, ami 2007 augusztusa óta nem látott szint. Ha mindez nem lenne elég, az orosz-ukrán háború várhatóan csak még tovább fűti az inflációs számokat.  Ilyen infláció mellett sokakban felmerülhet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái