Előfizetői tartalom

Váratlant léptek a magyarok nyugdíjügyben, ilyet még nem láttunk

Jogosnak tűnt a szakma korábbi félelme, miszerint az szja-visszatérítés el fogja tántorítani a nyugdíjra gyűjtők egy részét a nagyobb pénztári befizetésektől, azonban a számok nem ezt mutatják: a tavalyi utolsó negyedévben rekordra szokott az egyéni befizetések aránya az önkéntes pénztáraknál, és az új belépők aránya is nagyon meglódult.

Visszaestek a hozamok a hajrában Kijöttek az MNB friss statisztikái, ezek szerint a negyedik negyedévben a nyugdíjpénztárak negatív hozamokat tudtak felmutatni, jócskán elmaradva az egy évvel korábbi hasonló időszaki teljesítménytől. Az önkéntes pénztárak a tavalyi utolsó negyedévben közel 19 milliárd forint befektetési veszteséget értek el, ami vagyonarányosan 1,1%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés