Előfizetői tartalom

Az infláció hozza el az ingatlanbefektetések aranykorát?

A geopolitikai történések és gazdasági hatások miatt úgy tűnik, egy időre be kell rendezkedni az elszálló inflációra. Ezzel párhuzamosan azonban elindultak felfelé a kamatok is a világban, ami végső soron plusz hozamként tud lecsapódni a hazai ingatlanalapokba fektetőknél. Incze Zsombor, a Diófa Alapkezelő üzletfejlesztési vezetője a Portfolio-nak adott interjúban arról is beszélt, indokolt-e a magasabb likvid arány tartása az ingatlanalapokban, valóban visszaesett-e a magyarok kereslete a termék iránt, milyen devizában érdemes megtakarítani és milyen hosszabb távú hatása lehet a koronavírusnak a portfóliók átrendezésére.

Az utóbbi időszakban jelentősen elszálló inflációs számokat láthattunk és úgy tűnik, hogy még idén is velünk marad az áremelkedés. Milyen hatással van ez az ingatlanalapok hozamtermelésére és az ingatlanportfólió átértékelődésére? Ince Zsombor: Az infláció több irányból is hat az ingatlanalapjainkra. Hat arra, hogyan alakulnak a bérleti díjak a jövőben, hiszen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés