Előfizetői tartalom

Távol a harcoktól: zsákolják a latin-amerikai részvényeket

Amíg a világ befektetői az orosz-ukrán konfliktusra és annak hatásaira figyelnek, illetve emellett a magas infláció, az emelkedő kamatok, és energiaárak árnyékában inkább az eladói oldalon voltak jelen mostanság, addig van egy hatalmas régió, amelyik szépen felülteljesít és hosszú szenvedés után jelenleg a vezetők közé tartozik. Ez Latin-Amerika, ahol nemcsak vidám az élet és finomak az ételek, de a piaci szereplőknek a gazdagon fűszerezett részvények is nagyon ízlenek. A technikai elemzés egyelőre alátámasztja az ottani tőzsdéken tapasztalható optimizmust.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Mi az oka Latin-Amerika felülteljesítésének?

A Kelet-Európa mellett éppen a Latin-Amerikai országokat sújtotta leginkább a koronavírus válság, ami az egészségügyi veszélyhelyzetet jelenti. Az egy millió főre jutó halálozások tekintetében Peru a világelső, de a lista első 30 helyén ott van sorrendben még Brazília, Argentína, Kolumbia, Paraguay és Mexikó is. Sajnálatos módon Magyarország is a legrosszabb államok között van, hiszen a 4. legtöbb halálozás népességarányosan hazánkban történt. A jórészt spanyolajkú régióban több, mint 1,6 millió ember halt meg a COVID-19 következményeként, ami az összes haláleset 28%-át jelenti.

Erről szól még a cikk:

  • Mi az oka a felülteljesítésnek?
  • Brazília: bázisépítés után
  • Chile: megtorpanás a folytatás előtt
  • Kolumbia: nincs szükség kokóra a gazdaság fellendítéséhez
  • Mexikó: talán csak most indul a tánc
  • Peru: magas koncentráció, szép trend

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés