Előfizetői tartalom

Megugrott az infláció, új szuperállampapírt találtak a magyarok

Eljött az a pont, amikor kijelenthetjük: új szuperállampapírt találtak maguknak a magyarok. A megugró infláció mellett egyre kevésbé vonzó lépés a pénzt Magyar Állampapír Pluszba fektetni. Ezzel párhuzamosan az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír népszerűsége szárnyal, az elmúlt két hónapban gyakorlatilag átvette a MÁP+ szerepét. Sőt, utóbbi papírnál most először fordult elő az indulása óta, hogy visszaesett az állománya.

Jelentős inflációval számol az MNB Az MNB frissen közzétett inflációs jelentése szerint idén az infláció 7,5 – 9,8% között szóródhat, tehát a rosszabb forgatókönyv megvalósulása esetén közel 10%-os drágulást is elképzelhetőnek tart az MNB, miközben a decemberi jelentésben a legmagasabb szám még 5% körül volt. Hasonlóan megemelkedett a 2023-as inflációs várakozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés