Előfizetői tartalom

Ennek az országnak a példája is mutatja, hogy globális problémákra nincs lokális válasz - főleg háború idején

Az orosz-ukrán háború gazdasági hatásai nagyon messze elérnek és képesek lehetnek végleg a padlóra küldeni már eleve nehéz helyzetben lévő, sok ezer kilométerre lévő gazdaságokat is. Akár úgy is, hogy éhséglázadások, több napos sorok alakulnak ki az élelmiszerekért vagy üzemanyagért, miközben a költségvetés a fizetésképtelenség szélén egyensúlyoz. A hasonló szituációk rávilágítanak arra a tényre, hogy a globális világban a helyi megoldások és a távolságtartás immáron nem működő stratégia.

Szeretek utazni, ezért a dolgozószobám falán egy Magyarország-, valamint egy Világtérkép is van. Mivel nem domborzati térképről van szó, ezért annak rendje és módja szerint az országok különböző színekkel vannak jelölve, mintha mindegyik más világ lenne, köztük pedig éles határvonalak láthatóak élén piros színnel. Mindenki tudja, hogy mi a sorsa ezeknek a falra kitűzött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés