Előfizetői tartalom

A békegalambok láttán megindulhat minden piac, de melyik mehet a legtovább?

Hatalmas mentek a főbb pénzügyi piacok tegnap, és főként magyar idő szerint délután indultak be igazán a vevők, felrántva az árfolyamok túlnyomó többségét. Ennek fő oka az volt, hogy a piaci szereplők meglátták a fehér galambot, a béke szimbólumát az égen. Bár az orosz-ukrán háborúban egyelőre szó nincs valós békekötésről, vagy akár tűzszünetről sem, a tárgyalásokról pozitív hírek érkeztek, mindkét fél oldaláról engedmények jelentek meg a kommunikációban és az orosz hadtestek mintha valóban elkezdtek volna kivonulni Kijev környékéről. A piacon ezen fejlemények hatására máris a teljes békét kezdték el árazni, de vannak azért eltérések az olvasók által leginkább érdekelt indexek és részvények grafikonján, amelyek miatt a gyors technikai elemzésünkben más és más következtetéseket tudunk levonni a következő hetekre, hónapokra.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

S&P 500

Az amerikai részvénypiac a nagyobb távolság, a kisebb kitettség, sőt az energiaárak emelkedése miatt is relatív erőt tudott felmutatni az európai részvénypiacokkal szemben. Ez továbbra is így van, és a közelgő álláspontokra adott reakciók is erre utalnak, ha nem csupán a tegnapi napot vesszük figyelembe. A korábbi three white soldiers folytatódást jelző alakzat után az index áttörte a 4 500 pontos, meglehetősen erős ellenállást is. Mostanra már az Aroon oszcillátor is egyértelműen a pozitív tartományban van.

Bár a hetek óta tartó töretlen lendület nem látszik fogyni, nem egy indikátor azért most már óvatosságra int rövid távon is.

Erről szól még a cikk:

  • Erős az amerikai részvénypiac
  • Fontos ellenállás zónához ért vissza a német tőzsde
  • Még mindig bőven lemaradó az OTP
  • Kitört a nehéz MOL, ki tudja hol áll meg
  • Még nincs vége a nehéz időknek az arany befektetői szerint
  • Úgy látszik korántsem csak a háború nyomja felfelé az olajat

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés