Előfizetői tartalom

ESG: az eltérített jó szándék

ESG. Ez a betűszó néhány év alatt a semmiből vette be magát a befektetések világába, és ma már magára valamit is adó intézményi befektető, alapkezelő, befektetési szolgáltató legalább a kifelé történő kommunikációban, de egyre gyakrabban a valós döntéshozatali mechanizmusokban is figyelembe veszi ennek jelentőségét. Azonban az utóbbi években mintha egyre inkább fókuszt vesztene az egykor mozgalom, ma már pedig fontos adatszolgáltatói és elemzői üzlet. Mi lehet ennek az oka, miért probléma mindez, és milyen megoldások vannak a valódi társadalom- és környezettudatosság újraélesztésére?

Az ESG az Enviroment, Social és Governance szavakból áll, amely a Környezetvédelem, Társadalmi hatások és felelős Vállalatirányítás területeit takarja. Évtizedekig a nem közvetlenül mérhető pénzügyi hatásokon kívüli tényezőknek nem nagyon volt keresnivalója a részvényelemzés, portfólió- és alapkezelés szakmai berkein belül. Egy nagyon szűk réspiac már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés