Előfizetői tartalom

Úgy néz ki, hogy megint az angolszász országok jönnek ki a mostani válságból a legjobban

Az angolszász országok nemcsak hatalmas vagyont halmoztak fel, de rugalmasságuk és helyzetfelismerésük révén képesek arra, hogy a válságokból is a lehető legjobban jöjjenek ki. Ez a részvénypiacon egyértelműen látszik az utóbbi hetekben, ahol a brit, kanadai, ausztrál és amerikai ETF-eken a technikai elemzés szemüvegén keresztül vizsgáljuk meg a további kilátásokat.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Bár az Angol Birodalom szép lassan elsorvadt a történelem viharai közepette, ez nem jelenti azt, hogy annak tagjai rosszul jártak volna. Éppen ellenkezőleg: az ide tartozó országok nemcsak az utóbbi évszázadok nagy nyertesei, de a mai napig a legsikeresebb országok közé tartoznak a bolygón, legalábbis ami a stabilitást és a gazdasági értéket jelenti. A birodalom után fennmaradt angolszász nemzetek közé tartozik Nagy-Britannia, Írország, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland és természetesen az Egyesült Államok. A közös múlt, nyelv, kulturális gyökerek erős köteléket tettek lehetővé a gazdaság területén is, így egymással nagyon erős pozitív és negatív hatással is vannak.

Ezek az országok 470 millió lakossal rendelkeznek, ami már eleve tekintélyes szeletet hasít ki a globális népesség tortájából, ám az igazi dominanciát a gazdasági és politikai erejük adja.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés