Előfizetői tartalom

Disznóság: miközben tarolnak az elektromos autók, a részvényeseknek felkopik az álluk

Faluvégi Balázs
Hiába volt a tavalyi év nagy slágere az elektromos autók suhanása, az utóbbi hónapokban csak a keserű valóság jutott a befektetőknek: a hatalmas árazásokat fokozatosan adják vissza ezek a papírok a múltnak. Ráadásul a technikai elemzés oldaláról egyelőre csak azt látni, hogy a trend lefelé stabil. Egyedül a Tesla jelent kivételt, de még itt is komoly kihívás előtt áll a papír, ha a 2021-es év nagy csúcsait ismét szeretné meghódítani a részvény.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Megállíthatatlanul terjednek az elektromos autók világszerte. 2021-ben a szegmens 109%-ot nőtt, miközben a teljes piac mindössze 4%-kal bővült. Magyarországon is hasonló folyamatokat látunk. Miközben a teljes új autó piac az első negyedévben 11%-kal esett vissza, addig a villanyautók esetén 127%-os robbanást láthatunk az értékesítések terén. Mindez még annak tudatában is lenyűgöző teljesítmény, hogy a teljes autóipar komoly kapacitás és beszállítói problémákkal küzd, ami jóval lassabb szállítási időkkel jár mostanában.

Ha úgy látjuk, hogy a következő két-három évtizedben az új autók tekintetében megtörténik a belső égésű motorokkal felszerelt személygépjárművak cseréje, akkor a piac még mindig elképesztő növekedés előtt áll.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái