Előfizetői tartalom

Nyugdíjra gyűjtenék, de melyik nyugdíjpénztárt válasszam?

Árgyelán Ágnes
Évente akár 150 ezer forintnyi adójóváírást is kaphat az, aki önkéntes nyugdíjpénztárban kezd el megtakarítani nyugdíjas éveire. Nem mindegy azonban, hogy 20, 10 vagy csak 5 év van hátra a nyugdíjig, érdemes jól meggondolni, melyik önkéntes pénztári portfólióban takarítunk meg. De vajon melyik nyugdíjpénztárat érdemes választani, mi alapján kellene dönteni? Cikksorozatunk első részében azoknak igyekszünk segíteni a választásban, akik még messzebb vannak a nyugdíjas kortól, így kicsivel nagyobb kockázatot is hajlandóak vállalni a magasabb várható hozamért cserébe.

Nem érdemes abba az illúzióba ringatnia magát a fiatal magyaroknak, hogy nyugdíjas korukra meg fognak tudni élni az állami nyugdíjukból, sőt, a most nyugdíj előtt állók is törhetik a fejüket, hogyan tudnák kiegészíteni a nyugdíjukat. Erre lehet egy jó megoldás az önkéntes nyugdíjpénztárak intézménye, amely a nyugdíj-előtakarékossági számlához és a nyugdíjbiztosításhoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái