Előfizetői tartalom

A szerelemnek múlnia kell: válnak az ingatlancégek és az építőipar az amerikai részvénypiacon

Az ingatlanfejlesztők és üzemeltetők, valamint az építőipar között általában erős együttmozgás figyelhető meg a részvénypiacon. A tengerentúlon viszont most az látszik, hogy a sokkal inkább ciklikusabb jelleget mutató utóbbi ágazat jelentős mértékben esik, miközben az előbbi nemcsak szépen tartja magát, de még emelkedni is tud. Legutoljára hasonló jelenséget a másfél évtizede lehetett megfigyelni, ami nem egy jó jel, ugyanakkor a mostani helyzetet rövidebb időtávokon is ki lehet használni egymással szemben álló pozíciók kiépítésére.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Évek óta nem látott jelenség figyelhető meg a részvénypiacon az ingatlanrészvényeknél és a házépítők között.

A szektor és az ágazat között egyértelmű a kölcsönös függés, illetve a már-már szimbiózisnak tekinthető kapcsolat. Az emelkedő ingatlanárak és az erős kereslet érthető módon a kivitelezéssel foglalkozó vállalatoknak is jót tesznek, hiszen egyre több ház és lakás építésére kaphatnak megbízást. Az ingatlan befektetési és üzemeltetési tevékenységet űző cégeknek is fontos a kínálat szabályozása, hogy legyen mit kiadni, illetve eladni, és bár rövidtávon egyes részpiacokon az építkezések lemaradása okozhat komoly felértékelődést az ingatlan portfóliókban, összességében és hosszútávon az a jó nekik is, ha az állomány növekszik, illetve a bekerülési árak nem szállnak el az egekbe.

Erről szól még a cikk:

  • Mit jelent az, hogy az ingatlan szektor és az építőipar “válik”?
  • Milyen következményekkel járhat ez a részvénypiacra?
  • Egy házépítő, masszív csökkenő trendben
  • A legnagyobb barkácsáruház is esik
  • Szépen menetel a világ legnagyobb ipari ingatlanfejlesztője
  • Az önkiszolgáló raktárak is szárnyalnak

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés