Előfizetői tartalom

Évente 150 ezer forintnyi adójóváírás is járhat, ha így spórolsz a nyugdíjra

Évente akár 150 ezer forintnyi adójóváírást is kaphat az, aki önkéntes nyugdíjpénztárban kezd el megtakarítani nyugdíjas éveire. Nem mindegy azonban, hogy 20, 10 vagy csak 5 év van hátra a nyugdíjig, érdemes jól meggondolni, melyik önkéntes pénztári portfólióban takarítunk meg. De vajon melyik nyugdíjpénztárt érdemes választani, mi alapján kellene dönteni? Cikksorozatunk második részében azoknak igyekszünk segíteni a választásban, akik még 5-15 évre vannak a nyugdíjas kortól, így egyensúlyozni tudnak a kockázatosabb és biztonságosabbnak mondható befektetések között.

Cikksorozatunk következő részében azt járjuk körül, hogy melyik nyugdíjpénztár mit ajánl azoknak, akiknek még legalább 5-15 éve van hátra nyugdíjig, tehát a mérsékeltebb kockázatot vállaló, részvényeket és kötvényeket is nagyjából kiegyensúlyozottan tartó portfóliókat vetjük össze a tíz legnagyobb, bárki számára elérhető önkéntes pénztári szolgáltatónál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés