Előfizetői tartalom

Esőfelhők az amerikai részvénypiac égboltján

Alaposan elromlott az időjárás az amerikai tőzsdéken a múlt hét folyamán. Ez különösen azért aggasztó fejlemény, mert a szezonalitás szerint ennek éppen az év legnaposabb időszakának kellene lennie. Ráadásul a gyorsjelentésekre is inkább a pozitív reakciók a jellemzőek, de ebben a szezonban, mintha ez is elmaradt volna. A technikai elemzés képét nézve az látszik, hogy a múlt hét végi esemény sajnos beleilleszkedik a középtávú trendbe, és bár nem biztos, hogy nagy zivatar érkezik, de egyre inkább összefüggő esőfelhőt láthatunk a piac feje felett.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Egyelőre szó nincs arról, hogy egy szupercella kezdene el kialakulni New York felett, inkább csak egy közepesen vastag felhő réteg van, amelyeket a magasabb épületek, mintha szó szerint karcolnának. Emiatt a magasabb irodában üldögélő hedge fund menedzserek nem is látnak semmit a hatalmas ködben. Azonban arra már ők is felkészültek, hogy a hosszú reggeli ingázásukra minden reggel magukkal vigyék az esernyőt.

Természetesen nem egy mikroklíma jelenségről van szó, ez bizony egyértelműen egy olyan front, amelynek első hulláma még januárban köszöntött be az amerikai részvénypiacra,

Erről szól még a cikk:

  • Miért esős a hangulat a piacon?
  • Mi a helyzet a nagy kapitalizációval?
  • Hogy teljesítenek a közepes papírok?
  • A kis részvények miért alulteljesítőek?
  • Melyik szektor vezet lefelé?
  • Van még mozgástér a félelem indexben?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés