Előfizetői tartalom

A piac szerint nem várnak könnyed hónapok a pénzügyi szektorra

Faluvégi Balázs
Ritka gyengén teljesítenek az utóbbi hetekben a pénzügyi cégek papírjai, még ahhoz képest is, hogy a részvénypiacok sem muzsikálnak valami szépen. Ennek a legfőbb oka a gazdaság lassulásától való félelem, illetve az, hogy a magas infláció negatívan hat a fogyasztók vagyonára és reáljövedelmére. Bár a FED kamatemelései a tankönyv szerint még pozitívan is hathatnak a hagyományos kereskedelmi bankok jövedelmezőségére, egyelőre nem látszik a piacon a bizakodás és a korábban szépen szárnyaló árazások értelemszerűen nagyot eshetnek még a jelenlegi árfolyamok mellett is, ha a negatívabb forgatókönyvek lépnek életbe.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Nem egy olyan időszak volt a jelenkori történelemben, amikor a kamatemelési ciklus nem ártott a bankoknak, és a pénzügyi szektornak általában. Ezek közé tartozott az 1993-1995, vagy a 2004-2006 közötti időszak. Ezért önmagában a kevésbé könnyed monetáris politika még nem kellene, hogy megijessze a befektetőket. Most azonban már idők járnak, hiszen az infláció rég nem látott mértékű, a beszállítói láncok továbbra sem tökéletesek, energiaválság sújtja a világ nagy részét, és egyre többen gondolják úgy, hogy még a recesszióval is számolnunk kell hamarosan.

A befektetők pedig egyre inkább arra számítanak, hogy a pénzügyi cégek jövedelmezősége a pénzbőség korszaka után alaposan visszaesik,

Erről szól még a cikk:

  • Mi a helyzet a szektorral?
  • Masszív trendben a legismertebb amerikai bank
  • Fej és vállak alakzat a kanadai pénzintézet grafikonján
  • Minden befektetési bankok anyjából menekül a pénz
  • Van új esély a magasabb lokális mélypontra az ismert brókercég részvényeinél

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái