Előfizetői tartalom

Miért jelent beláthatatlan kockázatot a Twitter felvásárlása a tőzsde számára (és tulajdonképpen mindenkinek)?

A Twitter Elon Musk részéről történő felvásárlása rávilágít egy olyan problémára, amely társadalmi, de tőzsdei veszélyekkel is jár, és amelynek kockázatát szinte képtelenség felmérni. Ha minden alapvető döntés egy-egy kézben összpontosul a legfontosabb platformokon, akkor csupán az illető személyi kvalitásain múlik, hogy a kisbefektetők a megfelelő minőségű és jellegű információkhoz jutnak, miközben akár éles érdekütközés is fennállhat a társaság tulajdonosa számára, a szintén általa részben birtokolt tőzsdei cég kapcsán.

John Carreyrou, a Wall Street Journal Pulitzer díjas újságírója 2015 szeptemberének egy csendes délutánján nyugodtan ült az irodájában és a Theranos nevű startup sztoriján dolgozott. Ezt tette szinte minden nap a megelőző fél év során. A cég egy olyan diagnosztikai eszközön dolgozott, amelynek a segítségével egyetlen csepp vérből rengeteg betegséget ki lehet mutatni. Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés