Előfizetői tartalom

Poszt-Covid tüneteket mutat a szállítmányozás ágazata a részvénypiacon

A szállítmányozási ágazat az internetes cégek mellett a koronavírus egyik nagy nyertese volt. Bár az első hullám során még hatalmas visszaesés zajlott le, a kiszállítások jelentősége idővel megnőtt, hiszen az emberek többé-kevésbé a négy fal közé lettek zárva, de a stimulusok miatt (vagy akár ettől függetlenül is) pénzük volt, amit el akartak költeni. Mindenki házhoz rendelt mindent, ami főleg a Fedexhez és UPS-hez hasonló cégek szolgáltatásaira a kereslet hatalmasat ugrott és a hirtelen gazdasági visszaesés is pár negyedéven belül helyreállt, még ha ehhez szteroidokra is szükség volt. Mostanra azonban kifulladni látszik a trend, sőt: a durvább hullámok eltűnésével fordult a kocka.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Fontos megjegyezni, hogy a szektoron belül nem mindenki járt ilyen jól. A légitársaságok ágazata bár része a szektornak, tevékenységéből fakadóan kivételt képez, hiszen a járvány során az utazási kedv és még inkább lehetőség nagyon durván visszaesett. Hasonló a helyzet az olyan ride-sharing szolgáltatókkal, mint a Lyft vagy az Uber.

Visszatérve az ágazatra: a Fedex esetén például a 2020 május végével zárult üzleti év lényegében stagnálást mutatott a bevételek területén, viszont 2021 ötödik hónap lezártával

Erről szól még a cikk:

  • Mi a problémája a piacnak a szállítmányozási cégekkel?
  • Fedex: trendcsatornában
  • UPS: támaszok alatt
  • DHL (Deutsche Post): csökkenő háromszögben

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés