Előfizetői tartalom

9 százalékos osztalékhozam - Ma még lecsaphatsz rá!

Portfolio
A hazai tőzsdei cégek 431 milliárd forintot fizetnek ki osztalékként a részvényeseik számára, ez pedig sokak számára jelenthet izgalmas befektetési lehetőséget. Vannak kimondottan izgalmas sztorik, a Mol például rendkívüli osztalékról döntött a közgyűlésén, de érdemes résen lenni, könnyen lecsúszhat az ember az osztalékszelvényes részvényekről - ma van például az utolsó nap, amikor a több mint 9 százalékos osztalékhozamon forgó Nyomda részvényeit ilyen kedvező feltételekkel lehet venni, míg több cégnek is már osztalékszelvény nélkül forognak a részvényei. Összegyűjtöttük az eddig rendelkezésre álló információkat azokról a hazai, tőzsdei vállalatokról, amelyek fizetnek idén osztalékot részvényeseiknek.

431 milliárd forintot fizetnek ki a magyar cégek

Március végén írtunk utoljára arról, hogy a hazai tőzsdei cégek 431 milliárd forintot fizetnek ki osztalékként a részvényeseik számára, ez pedig sokak számára jelenthet izgalmas befektetési lehetőséget.  A magyar cégek idén is megtartják éves rendes közgyűléseiket, melyekhez tartozó előterjesztéseket már a legtöbb magyar tőzsdén jegyzett vállalat közzétette. A szokásos napirendi pontok között általában mindig az a legizgalmasabb része ezeknek a közleményeknek, hogy mennyi osztalékot fog fizetni az adott cég, illetve mennyi saját részvény visszavásárlást tervez a következő időszakra.

A magyar cégek osztalékfizetése idén különösen izgalmas, gondolhatunk akár a Molra, amely rekordosztalékot fizet, vagy az OTP-re, amely elmaradt osztalékokat pótol idén, vagy akár a Magyar Telekomra, amelyik a kisrészvényesek véleménye szerint jóval bőkezűbb is lehetne.

A Molnál rekordnak számító, összesen 242 milliárd forintos kifizetésről döntöttek a részvényesek számára, a teljes összeg alaposztalékból és rendkívüli osztalékból kalkulált osztaléktömeg, ami együttesen 300 forintos részvényenkénti osztalékot ad,

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés