Előfizetői tartalom

Infláció, elszálló energiaárak, recessziós félelem - Hogy teljesítenek így a magyarok befektetései?

Erős az inflációs nyomás a világban, a kötvénypiaci hozamok emelkednek, a részvénypiacok gyengélkednek és egyre többen találgatják, mikor fog recesszióba sodródni a világ. Ez a környezet kihívást jelent a magyar befektetési alapoknak is, de azért vannak kiemelkedő teljesítmények. Ott vannak példának az árupiaci alapok, amelyek az inflációs félelmek, az energia- és élelmiszeripari válság hatására elképesztőt mentek már eddig is idén. De érdemes kicsit a csillogás mögé nézni, mert akkor észrevehetjük, hogy több kategória is szenved.

Összefoglalva az alábbiakat lehet kiemelni a világpiaci történésekből idén eddig: A fejlett piaci hozamemelkedési hullám nem csitul, annak ellenére sem, hogy a részvénypiaci környezet sem olyan hívogató már. Nem enyhülnek a geopolitikai feszültségek sem, az orosz ukrán-háború, az annak nyomán kivetett gazdasági szankciók és mindezek hatása továbbra is alapjaiban határozza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés