Előfizetői tartalom

Infláció, elszálló energiaárak, recessziós félelem - Hogy teljesítenek így a magyarok befektetései?

Árgyelán Ágnes
Erős az inflációs nyomás a világban, a kötvénypiaci hozamok emelkednek, a részvénypiacok gyengélkednek és egyre többen találgatják, mikor fog recesszióba sodródni a világ. Ez a környezet kihívást jelent a magyar befektetési alapoknak is, de azért vannak kiemelkedő teljesítmények. Ott vannak példának az árupiaci alapok, amelyek az inflációs félelmek, az energia- és élelmiszeripari válság hatására elképesztőt mentek már eddig is idén. De érdemes kicsit a csillogás mögé nézni, mert akkor észrevehetjük, hogy több kategória is szenved.

Összefoglalva az alábbiakat lehet kiemelni a világpiaci történésekből idén eddig: A fejlett piaci hozamemelkedési hullám nem csitul, annak ellenére sem, hogy a részvénypiaci környezet sem olyan hívogató már. Nem enyhülnek a geopolitikai feszültségek sem, az orosz ukrán-háború, az annak nyomán kivetett gazdasági szankciók és mindezek hatása továbbra is alapjaiban határozza...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái