Előfizetői tartalom

Tökéletes vihar a kriptopiacon, sztártermékek válnak semmivé

Mohos Kristóf
Menekülnek a befektetők a kriptoeszközökből, a teljes kriptovaluta piac a tavaly novemberi csúcs óta több mint 1600 milliárd dollárral lett kisebb, csak az elmúlt egy hétben közel 600 milliárd dollárral csökkent a kriptók értéke. Az esésnek több oka van, az általános nemzetközi tőkepiaci hangulatromlástól a jegybanki szigorításokon át kényszerlikvidálásokig. Azt még mondhatjuk, hogy a bitcoinnál a normál üzletmenet része az 50-70 százalékos esés, az viszont már elég komoly, ha egy 40 milliárd dolláros eszköz néhány óra alatt gyakorlatilag megszűnik létezni.

Tökéletes vihar Valósággal menekültek a befektetők a tőkepiacokról a mögöttünk álló napokban, a meredek esés a kriptovaluta-piacon pedig nemrég még nagyobb fokozatba kapcsolt, pár nap leforgása alatt elképesztő mennyiségű pénz törlődött a rendszerből. Több oka is van a széleskörű zuhanásnak, csak hogy a legfontosabbakat megemlítsük: Világszerte egyre tarthatatlanabbnak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái