Előfizetői tartalom

Tovább, tovább, tovább: nem állnak meg az olajrészvények

Nincs könnyű helyzetben mostanság az elemző, akinek egy medve piacon vásárlásra ajánlott részvényeket kellene ajánlania, legalábbis rövidebb időtávokon. Általában nem is teszi, helyette shortolást vagy lejáratig tartott kötvényeket javasol a következő hónapokra. Ám a jelenlegi helyzetben is van egy szektor, ahol látunk még szárnyalást. Ez pedig a már sokszor említett energia, és azon belül is az olajrészvények ágazata. Ők azok, akik bár nem mindig voltak jó tanulók, de valahogy a bika piac utáni kijózanodásban mégis ők találták meg leginkább a számításukat. A technikai elemzés szerint valószínű, hogy a folyamatnak még nincs vége.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Miközben a poszt-Covid évfolyam elballagott, a részvénypiac osztályának a többsége tanácstalanul üldögélt az iskola előtti játszótér padjain. Többen cigire is rágyújtottak, néhányan egy langyosra melegedett Kőbányait adogattak körbe. Valaki felvetette, hogy elsodor egy mókás cigit is, de a többség lehurrogta: senkinek sem volt jó kedve. Az iskola véget ért, és a monetáris stimulus védett környezete után itt volt az ideje szembenézni a valósággal és mindenkinek megtalálnia a helyét a nagybetűs életben. A legtöbbjüknek fogalma sem volt róla, hogy mihez kezdjen magával, csak azt látta, hogy vagyonának értéke gyorsan csökkenni kezdett, hiszen a számlák nem fizetik ki saját magukat.

Az olyan korábbi stréberek, mint a technológiai részvények is csak lógatták az orrukat, azt hitték, hogy diadalmenetük örökké fog tartani, ám hamar rá kellett jönniük: a rengeteg jó jegyet csak annak köszönhették, hogy az osztályfőnök kedvencei közé tartoztak. Bár az aranykitermeléssel foglalkozó vállalatok nem tartoztak az éltanulók közé, évek óta módszeresen készültek erre a napra, mivel azt hitték, hogy a nehéz időszakban majd éppen rájuk lesz szükség. Csalódniuk kellett: értük sem kapkodott senki, még akkor sem, ha a piacon hatalmas bizonytalanság uralkodott éppen.

Erről szól még a cikk:

  • Mi várható Warren Buffett kedvenc részvényétől?
  • Kitörés előtt az egyik európai olajóriás
  • Lerázta a korrupció árnyékát magáról a brazil energiacég
  • Még Kínában is masszívan felülteljesítenek az olajvállalatok

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés