Előfizetői tartalom

Tényleg ekkora a baj? Mi lesz a világ legnagyobb vállalataival?

Számos bizonytalansági tényező árnyékolja be idén a részvénypiacokat, elsősorban az inflációs nyomásra reagáló jegybanki lépések nyomán szakadtak be az elmúlt hetekben a világ tőzsdéi, a legérzékenyebben a technológiai vállalatok részvényei reagáltak. A legnagyobbakat is elérte a vihar, jelentős esést láthattunk a világ második legnagyobb cégének részvényénél, de a Microsoft, a Google és az Amazon jegyzése is bezuhant. Elemzésünkben megnézzük, hogy mit érdemes tudni jelenleg ezekről a tech-óriásokról, milyen évük volt eddig, milyenek a kilátások és mit gondolnak róluk az elemzők.

Szakadnak a tőzsdék, főleg a technológiai részvények sínylik meg 2022-t

Tovább folytatódik a meredek esés a világ tőzsdéin, mindez az ukrán háború okozta ellátásiláncbeli nehézségek és a kínai koronavírus-lezárások mellett nagy részben annak is betudható, hogy az egyre tarthatatlanabb inflációs nyomással szembesülő gazdaságok jegybankjai sorra hozzák meg a likviditásszűkítéssel és a mérlegfőösszegek leépítésével járó döntéseket. A koronavírus-járvány alatt megszokott pénzbőség hirtelen elkezdett elpárologni, és ennek többek között a részvénypiacok isszák meg a levét.

A befektetőket és a döntéshozókat is az a kérdéskör foglalkoztatja, hogy vajon 

képes lesz-e az amerikai jegybank anélkül megfékezni az inflációt és emelni a kamatokat, hogy az amerikai gazdaságot recesszióba taszítaná.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés