Előfizetői tartalom

Két éve volt utoljára ilyen nagy visszaesés a nyugdíjpénzeknél – Mi történt?

Kijöttek az MNB friss statisztikái a magyar nyugdíjpénztárak első negyedéves adatairól, ezek pedig kísértetiesen hasonlítanak azokra, amelyeket a koronavírus-válság idején láttunk: jókora befektetési veszteség, mínusz 5%-ot meghaladó hozamok, jelentős vagyonvisszaesés. A számok azt mutatják, hogy közel akkora sokként élte meg a hazai nyugdíjpénztári vagyon az orosz-ukrán háborút és az azt követő piaci és ellátási problémákat, mint 2020 tavaszán a koronavírus-válságot.

Jelentős mínuszokkal indult az év Kijöttek az MNB friss statisztikái, ezek szerint az első negyedévben a nyugdíjpénztárak jókora negatív hozamokat tudtak felmutatni, ehhez hasonló teljesítményt legutoljára két éve, a koronavírus-válság idején láttunk. A befektetési veszteség persze nem meglepő, hiszen tavasszal kitört az orosz-ukrán háború, ennek nyomán pedig jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés