Előfizetői tartalom

Megszólalt a Diófa Alapkezelő új vezére: óriási növekedésre készülnek

A Diófa Alapkezelő célja az alapkezelői piac domináns szereplőjévé válni, terveik szerint három éven belül megduplázzák a kezelt vagyon mértékét - árulta el lapunknak Benczédi Balázs, a társaság nemrégiben kinevezett vezérigazgatója. A társaságban nemrégiben szerzett részesedést a BDPST Capital Zrt, a változás új lehetőségeket is megnyit az alapkezelő előtt, hiszen az új tulajdonos a Gránit Bankban a legnagyobb részvényes. Az alapkezelő távlati terveiről, a befektetési környezetről, az inflációs veszély növekedéséről, az ESG-trendről kérdeztük a szakembert.

Két hónapja van a cégnél, milyen célokkal érkezett a Diófa Alapkezelő élére? Milyen mandátummal bízták meg a kinevezésekor? A 2009-es alapítása óta a Diófa Alapkezelő mára az egyik meghatározó szereplővé vált az alapkezelői piacon. A Diófa Alapkezelő által menedzselt befektetési portfólió összértéke meghaladja a 460 milliárd forintot. Befektetési alapokban magánnyugdíjpénztárak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés