Előfizetői tartalom

Itt a Tesla trónfosztója, berobbant a kínai óriás

Rossz érzés a világgazdaság jövőjével kapcsolatban, sorozatos elbocsátások és irodabezárás, földbe álló részvényárfolyam, a kínai leállások miatt csökkenő értékesítési számok: ezt az évet egyelőre nem teszi zsebre a Tesla és a legendás cégvezér Elon Musk sem, a kést most a feltörekvő kínai konglomerátum, a Warren Buffett által támogatott BYD forgatta meg az elektromosautó-gyártóban. A sencseni székhelyű BYD az év első hat hónapjában közel 80 ezerrel több elektromos járművet értékesített világszerte amerikai versenytársánál, egyes elemzők szerint a közeljövőben agresszív nemzetközi piaci terjeszkedésre lehet számítani a kínai konglomerátumtól. Ennek apropóján most megnéztük, hogy mit érdemes tudni a vállalatról: mi történt eddig idén a céggel, mit gondolnak az elemzők a kilátásokról, hogyan alakulhatnak a fontosabb mutatók és a részvényárfolyam.

Már nem a Tesla adja el a legtöbb elektromos autót A Warren Buffett által támogatott kínai autóipari óriásvállalat, a BYD a legfrissebb adatok alapján letaszította a "trónról" a Teslát az elektromosautó-eladások tekintetében, ezzel markánsan jelezve Kína növekvő dominanciáját az ágazatban. A sencseni székhelyű BYD az év első hat hónapjában 641 ezer járművet értékesített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés