Előfizetői tartalom

Sok profi befektető elvérzett idén - Nem volt könnyű pénzt keresni ezekkel a magyar alapokkal

Nem volt könnyű pénzt csinálniuk az idei első félévben az abszolút hozamú alapoknak, és a többségnek nem is sikerült. A részvénypiacok visszaesése, a geopolitikai feszültségek, az inflációs nyomás és a recessziós félelmek a hazai profik által kezelt alapok teljesítményére is rányomták a bélyegüket. Ezek után nem meglepő, hogy a legjobb féléves hozamok 4%-tól indultak. A legnagyobb abszolút hozamú alap most is az OTP Supra, de tovább csökkent a kezelt vagyona, igaz, hozamban már javulást mutatnak a számok. A legjobban teljesítő alap pedig az lett, amelyik a kötvényhozamok emelkedésére fogadott.

Csúnya világban igyekeznek árral szemben úszni a magyar profik Amilyen jól ment tavaly a részvénypiacoknak, olyan akadálygörgetegek halmozódtak fel az idei első félévben. Infláció, kötvénypiaci hozamemelkedés, recessziós félelmek, jegybanki szigorítások, orosz-ukrán háború, energiaválság – kijutott az izgalmakból, és még nincs vége az évnek. Ezek után nem meglepő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés