Előfizetői tartalom

Ritka alkalom: így kaszálhatsz most évi 10 százalékot magyar állampapírokkal

Sokan tudják, hogy az évi 8,1%-os kamatozó babakötvény és a 6,6%-os PMÁP a két legmagasabb kamatozású (előző évi inflációt követő) lakossági állampapír. Ha pedig az idei infláció mondjuk 11% lesz, akkor a most megvásárolható babakötvény a jövő évi kamatforduló után már 14%-os, a PMÁP 12,5%-os kamattal fog futni. Az ennél „türelmetlenebb” lakossági befektetők számára jó hír, hogy már most elérhetők olyan állampapírok is, amelyeket ugyan nem kifejezetten a lakosságnak találtak ki, de már most majdnem 10%-ot hoznak, ráadásul akár fixen, hosszabb távra.

Lakossági befektetőként lényegében kétféle állampapír közül választhatunk: lakossági állampapírok, intézményi befektetőknek szánt, de magánszemélyek számára is elérhető állampapírok. Lakossági állampapírok Jelenleg elérhető fajtái: Magyar Állampapír Plusz (MÁP+), amely fix 3,5% és 6,0% között lépcsősen kamatozik, és amelyet 5 évig tartva évi 4,95%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés