Előfizetői tartalom

Óriási bajban a magyar nyugdíjrendszer – Ijesztő, mit művelnek a fiatalok

Egyik évben sem csökkent akkorát a 16-29 évesek önkéntes pénztári taglétszáma, mint tavaly az MNB friss számai szerint. Ezzel a közel 1,1 millió önkéntes tagból mindössze 43 ezer főt tesznek ki a fiatalok, ami nem sok jó vetít előre a nyugdíjrendszert tekintve. Mindeközben tovább halmozták idei veszteségeiket az önkéntes és magánnyugdíjpénztárak is, a piaci feszültségek, az infláció, az energiaválság és a recesszió szele a nyugdíjpénztári hozamszerzési lehetőségeket is erősen korlátozza.

Portfolio Future of Finance 2022 A magyar nyugdíjrendszer előtt álló kihívásokról és a lehetséges megoldásokról is szó lesz a Portfolio október 18-ai Future of Finance konferenciáján. Ne maradj le az év pénzügyi eseményéről! Gyere el te is! Információ és jelentkezés Nagyot csökkent a nyugdíjra gyűjtő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés