Előfizetői tartalom

Mi van akkor, ha csak a benzines autókra marad az árstop?

Portfolio
A kormány szombaton jelentette be, hogy az év végéig meghosszabbítják az üzemanyagár-stopot. A döntés következményeiről már megszólaltattuk a Független Benzinkutak Szövetségének elnökét, most Pletser Tamást, az Erste olaj- és gázipari elemzőjét kérdeztük elsősorban a Mol kilátásaival kapcsolatban. A szakember a döntés olajcégre gyakorolt hatásáról, a régiós energiapiac jövőjéről, a magyar piaci ellátásbiztonságról is beszélt, de az árplafon fenntartásának lehetséges változatait is boncolgatta, és elmondta, hogy extrém esetben az is egy elképzelhető forgatókönyv, hogy csak a benzines autókra fog fennmaradni az árstop.

Milyenek a Mol kilátásai? Pletser Tamást, az Erste olaj- és gázipari elemzőjét kérdeztük a szombati kormányzati bejelentés apropóján, aminek értelmében a várakozásokkal szemben év végéig kitolták az üzemanyagár-stopot. A szakértő a Mol kilátásaira vonatkozóan úgy fogalmazott, hogy számottevően nagy negatív hatása nem lesz az intézkedésnek az olajcégre, a piac ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés