hsbc_getty
Befektetés

Kerülni kell az európai tőzsdéket a brit nagybank szerint

Portfolio
Willem Sels, a HSBC globális befektetési igazgatója szerint a befektetőknek a részvények keresése során kerülniük kell az európai piacra történő allokálást, mivel a kontinens energiaválsága miatt a kockázat és a várható hozam aránya még mindig bizonytalan.

Az európai makrogazdasági kilátások továbbra is borúsak, mivel az ellátási zavarok és az orosz háborúnak az energia- és élelmiszerárakra gyakorolt hatása továbbra is fékezi a növekedést, és arra kényszeríti a központi bankokat, hogy agresszívan szigorítsák a monetáris politikát az infláció megfékezése érdekében - összegezte az európai kilátásokat a brit nagybank.

A HSBC elemzői szerint a befektetők jellemzően az európai piacok felé fordultak, amikor az értékük alapján árazott (value) részvényeket keresték, elsősorban akkor, amikor stabil, hosszabb távon is viszonylag biztos pénzáramlást biztosító részvényekbe fektetve próbálták átvészelni a piaci bizonytalanságokat. Ezzel szemben az USA bőségesen kínál nagynevű növekedési (growth) részvényeket, azaz olyan vállalatokat, amelyek várhatóan az iparági átlagnál gyorsabb ütemben növelhetik a nyereségüket, osztalékot azonban még nem fizetnek és gyakran a korai életszakasz miatt veszteségesen működnek, ezért különösen érzékenyek az inflációra és a jegybanki kamatok alakulására.

Ezek ismeretében bár Európa olcsóbb piac, mint az Egyesült Államok, Willem Sels, a HSBC globális befektetési igazgatója szerint a kettő közötti különbség az árazás tekintetében "nem kompenzálja azt a többletkockázatot", amit az európai részvények vásárlásával vállalnak a befektetők.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Bear
olasz tőzsde

RSM Blog Adó extrákkal

Bár a kormányzati törekvések korábban az adminisztráció egyszerűsítése felé mutattak, a külső és belső gazdasági...

2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Grafikonosdi és minden ami friss hír.
olasz tőzsde