Előfizetői tartalom

Annyira rosszul néz ki minden, hogy talán most jöhet a fordulat a tőzsdéken

Portfolio
A részvény-és devizapiacon alaposan elromlott a hangulat az elmúlt hetekben, a grafikonok is kimondottan csúnyán néznek ki a legtöbb esetben, nem nehéz további lejtmenetet belelátni a mostani trendekbe. Rövid távon viszont találtunk néhány bizakodásra okot adó jelet, több, globálisan is fontos instrumentumban is jöhet akár a fordulat rövid távon.

A globális eszközök

Az augusztus közepi lokális csúcsról közel 16 százalékot esett múlt hét péntekig az egyik irányadó tengerentúli részvényindex, az S&P 500. A múlt heti eséssel izgalmas technikai szintre került a börze, szinte pontosan a június közepi lokális mélypontra került a jegyzés, ráadásul pénteken egy nem túl szép, de alapvetően fordulós gyertyát is mutatott a grafikonon. A teljes képhez még hozzá tartozik, hogy a múlt heti eséssel az RSI alapján túladott zónába esett a börze, ebből rendszerint rövid távon felpattanás szokott következni.

sprrr

Nem csak az S&P 500 index az, ahol fordulós jelzést látunk jelenleg a globális piacokon: a mai durva napon belüli mozgásokat követve egyelőre egy fordulós kalapács alakzat rajzolódott ki az euró/dollár devizapárnál. Ha a nap végéig kitart ez a lendület, akkor

a világ legfontosabb devizapárjában is jöhet egy rövid távú fordulat.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái