Előfizetői tartalom

Mi áll az új lakossági állampapírok hátterében? - Megszólal az ÁKK-vezér

Árgyelán Ágnes
Az ÁKK elsődlegesen az idei utolsó negyedév, illetve a jövő évi első negyedév értékesítési időszakára szeretne fókuszálni az újításokkal a lakossági állampapírok piacán, így egyáltalán nem beszélhetünk megkésett intézkedésekről – értékelte az új lakossági állampapírok mostani időzítését Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója a Portfolio-nak adott interjúban. A szakember szerint az új, illetve megújított lakossági állampapíroknak most nincs érdemi alternatívája a piacon, emellett elmondta, hogy az ÁKK a 11 ezermilliárd forintos célt továbbra sem adta fel 2023-ra. Van azonban most egy fontosabb cél is: a befektetői kör bővítése.

Portfolio Future of Finance 2022 A lakossági megtakarítások jövőre is terítékre kerül a Portfolio október 18-ai Future of Finance konferenciáján. Ne maradj le róla, gyere el te is! Részletek: Információ és jelentkezés Az ÁKK új lakossági állampapír bevezetéséről döntött, emellett a prémium állampapír...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái