Előfizetői tartalom

Kiderült, mekkora tartalékuk van a Portfolio olvasóinak, mibe fektetik a pénzüket, és mi az, amibe csak szeretnék

Nem reprezentatív olvasói felmérésünk szerint a Portfolio olvasóinak a 83%-a érzi magát anyagilag biztonságban, és 94%-a rendelkezik legalább egy hónapra elégséges megtakarítással. Fél évig 76% húzná ki a tartalékából, ha most elvesztené a jövedelmét. A legtöbbjük családja állampapírban és részvényben tartja a megtakarítását, de a teljes népességhez hasonlóan befektetési célú ingatlanba fektetnének a legszívesebben, az állampapírhoz hasonlóan ezt sokan infláció ellen is nyerőnek tartják. A személyes ügyfélkiszolgálást mindössze 16% részesíti előnyben az online megoldásokkal szemben, miközben 74% azok aránya, akik szerint 20 év múlva már euróval fogunk fizetni.

A Portfolio megbízásából 1000 fős reprezentatív internetes kutatást végzett a Datalyze, hogy felmérje a jelenlegi megtakarítási szokásokat és attitűdöket, a megtakarítások és befektetések világáról meglévő ismereteket, a jövő fizetőeszközére és a pénzügyek intézésére vonatkozó várakozásokat. Az eredményeket Baittrok Borbála, a kutatócég társvezérigazgatója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés