Előfizetői tartalom

Kiderült, mekkora tartalékuk van a Portfolio olvasóinak, mibe fektetik a pénzüket, és mi az, amibe csak szeretnék

Palkó István
Nem reprezentatív olvasói felmérésünk szerint a Portfolio olvasóinak a 83%-a érzi magát anyagilag biztonságban, és 94%-a rendelkezik legalább egy hónapra elégséges megtakarítással. Fél évig 76% húzná ki a tartalékából, ha most elvesztené a jövedelmét. A legtöbbjük családja állampapírban és részvényben tartja a megtakarítását, de a teljes népességhez hasonlóan befektetési célú ingatlanba fektetnének a legszívesebben, az állampapírhoz hasonlóan ezt sokan infláció ellen is nyerőnek tartják. A személyes ügyfélkiszolgálást mindössze 16% részesíti előnyben az online megoldásokkal szemben, miközben 74% azok aránya, akik szerint 20 év múlva már euróval fogunk fizetni.

A Portfolio megbízásából 1000 fős reprezentatív internetes kutatást végzett a Datalyze, hogy felmérje a jelenlegi megtakarítási szokásokat és attitűdöket, a megtakarítások és befektetések világáról meglévő ismereteket, a jövő fizetőeszközére és a pénzügyek intézésére vonatkozó várakozásokat. Az eredményeket Baittrok Borbála, a kutatócég társvezérigazgatója...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái