Előfizetői tartalom

Itt a nagy lakossági állampapír-fordulat

Több szempontból is fordulatot hozott az október a lakossági állampapírok piacán: egyrészről az új bónusz és prémium állampapírokkal sikerült megtörni a hónapok óta tartó lejtmenetet az állampapír-állományban, másrészt - és talán ez az igazán nagy fordulat – eljött az, amire már hónapok óta készítenek fel minket a számok: az inflációkövető állampapírok lekörözték a MÁP+-t.

Kissé emelkedett az állomány Nyár óta folyamatosan csökkent a lakossági állampapírok állománya, de az október és az új konstrukciók meghozták a fordulatot: a múlt hónapban szerényen ugyan, de ismét nőni tudott az állomány (42 milliárd forinttal), ez egyértelműen a bónusz- és prémium állampapírok keresletének köszönhető. Ezzel a forintos lakossági állampapírok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés