Előfizetői tartalom

Ide fektetett Warren Buffett a tőzsdei zuhanás alatt - Van köztük meglepetés!

Mohos Kristóf
Sokan kiemelten figyelik hogy, hogyan rendezi át időről időre portfólióját a világ egyik leggazdagabb embere, az Omahai Orákulum néven is emlegetett Warren Buffett és a befektetői csapata a Berkshire Hathaway-nél. Most megérkezett a friss lista az új befektetésekről, amik között egy tipikusan "Buffettes" vásárlás mellett van egy komoly meglepetés is.

Tegnapelőtt vált elérhetővé a 13F nevű dokumentum a Berkshire Hathaway kapcsán, amit az intézményi befektetők negyedévente küldenek el a szabályozó felé, ez a dokumentum tartalmazza a legutolsó negyedév végére vonatkozó befektetéseket;a Warren Buffett által menedzselt Berkshire esetében a legfrissebb dokumentum a szeptember 30-ig tartó három hónapos időszakot jelöli.

Technofóbból chipbefektetővé

Volt néhány érdekesség a legfrissebb jelentésben, az Omahai Orákulum ügyletei közül, a legnagyobb meglepetést egyértelműen a TSMC chipgyártóba való befektetése okozta. A Berkshire Hathaway 60 millió darabot vásárolt a tajvani cég amerikai tőzsdén forgó részvényeiből a harmadik negyedévben – derül ki a cég közleményből, ennek értéke a július-szeptemberi időszak átlagára alapján

MINTEGY 5,1 MILLIÁRD DOLLÁR.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái