Előfizetői tartalom

Eszeveszett tempóban égeti az infláció a magyarok megtakarításait

Duplán rosszul jár a magyar lakosság megtakarítással rendelkező mintegy 40%-a az inflációval: utoljára 2015 elején tudtak olyan keveset megtakarítani a háztartások, mint az idei harmadik negyedévben, másrészt a meglévő megtakarítások reálértékét is több mint 10%-kal csökkentette év eleje óta a fogyasztói javak drágulása. A negyedév fontos fejleménye volt az állampapírok térvesztése a befektetési alapok javára.

Elég a pénzünk Számos érdekesség kirajzolódik az MNB pénteken közzétett előzetes pénzügyi számlák statisztikáiból. A nyers adatok alapján látszólag minden szép és jó: most először átlépte a 80 ezer milliárdot a családok bruttó (vagyis adóssággal nem csökkentett) pénzügyi eszközeinek állománya, és egy év alatt 9,4%-ot gyarapodott. Ha viszont a számok mögé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés